~Selamat Hari Ibu~

 


Selamat Hari Ibu buat semua ibu di dunia! Alhamdulillah tahun ni pertama kali Eli dpt merasa menyambut hari ibu bersama chenta hati Eli ni.. selama dua bulan sepuluh hari ni, pengalaman menjadi ibu adalah yg terrbaekkkkk! mana tak nye tetiap pagi kena bangun awal ler sbb nk kene settle hal rumah, sarapan sebelum Firash bangun. Mujur la Eli ade pembantu, sape lagi klu bukan papa Faz..haha untung laaaa..dye la yg tlg Eli masak kan air mandian Firash, basuh baju anak, sidai baju pakaian harian, syukurrr.. hujung bulan amik gaji eh! haha...klu masa belum ada anak, dua dua pemalas bak hang! hihihi umah pon ni jam da xde habuk! kikiki takut anak kene semput, like father like son plak nnt..tak mo tak mo tak mo... Firash pon skrg da mula mengiring nak belajar meniarap! oh masa, cepatnya berlalu.. mcm cepat je masa berlalu.. 24/7 dgn Firash rase mcm semalam je Firash baru dilahirkan! Allah... ni rupenya fefeling jd mak mak! sindrom mak mak! kikiki... semoga Firash mnjadi anak yg soleh.. ingat ye ape yg mama pesan.. ;) mama papa love you... ;) 


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

~babyFRIZLY : Merdeka! 44 hari berpantang~


Alhamdulillah, berlalu la sudah 44 hari berpantang Eli bersalin dan bermakna sudah 44 hari baby kami di lahirkan.. nama pun dah diberi, ops! lupa nak mention pd post lepas kan? huhu..maklumlah urat byk da putus.. hihihihi.. dgn rasminya nama baby Eli ialah Muhammad Izz Firash, bermaksud kekuatanku(Izz), tajam fikiran-cerdik(Firash).. hehe bukan Frizly taw! tu just nama gabungan mama papa baby je.. kekononnn nak loving loving... -_-" hahaha.. nak muntah! okay... day by day Eli lihat perkembangan baby, mula2 lahir muka cam cina ikut belah Eli, now a days ikut belah papa baby plak cam mamak.. tp hidung tetap trademark! mancung taw..haha "cindian" bak kate hakak Eli.. mandai je dia tuh! ... genap 2hb April lepas, baby selamat di injet untuk sebulan(Hepatitis B) nasib baik dia x buat konsert kt Klinik, just menangis 10second je.. berat pon dah naik 4.0kg.. tinggi pon 53cm.. wah! syabas anak ku! he is a very good boy in the world.. ;) 


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra