~FREE photo editing software~


Hujan semakin lebat, perut terasa lapar senantiasa,
 idea semakin membeku, ape Eli nak buat yerp?
 wew! gotcha!
 pe kate edit picture lame-lame yg x sempat di edit sebelum ni..
but..
 asyik gune Adobe Photoshop saje..
 mesti x sume kengkawan Eli reti pakai Adobe .PSD rite??lg pun leceh la guna Adobe .PSD..
 nak men'donlot' software da berjam-jam lamanya, serial key lagi,then lum masuk part nk mengedit dengan ber'layer-layer' lagi...arghhhh...
okeyh STOP!!
buang semua kekusutan korang sume tuh!
 Eli memperkenalkan FREE photo editing software yang boleh tahan jugak 'fofular' nya..
 " PHOTOSCAPE.exe "
 [ *nak donlot terus tekan link tuh! ]
 yups! function dye lebiyh kureng same je, cume application dye da tersedia ade..
 macam-macam korang boleh guna...
di sini Eli bagi korang tgok sikit key features dye..

Key Features 
Viewer: View photos in your folder, create a slideshow 
Editor: resizing, brightness and color adjustment, white balance, backlight correction, frames, balloons, mosaic mode, adding text, drawing pictures, cropping, filters, red eye removal, blooming, clone stamp 
Batch editor: Batch edit multiple photos 
Page: Merge multiple photos on the page frame to create one final photo 
Combine: Attach multiple photos vertically or horizontally to create one final photo 
Animated GIF: Use multiple photos to create a final animated photo 
Print: Print portrait shots, carte de visites(CDV), passport photos 
Splitter: Slice a photo into several pieces 
Screen Capture: Capture your screenshot and save it 
Color Picker: Zoom in on images, search and pick a color 
Rename: Change photo file names in batch mode 
Raw Converter: Convert RAW to JPG 
Paper Print: Print lined, graph, music and calendar paper 
Face Search: Find similar faces on the Internet 

da bace? so nak blajar x cara-cara menggunakannya?
 click link nih...
okeyh, ni contoh-contoh picture yang telah di edit oleh mr. PHOTOSCAPE ni..
 hehehehehe...
 













 looks like very gorgeous software rite? huhu..
 try2 lah usha software ni yer..
 bukan ape, niat Eli baik, nk share kawan-kawan Eli celik IT..
 bkn stakat taw men'facebook' n men'tweet' saje..
hikhikhik.. =)
 so, pada yg berminat, slamat mencube...
 
 | Eli |
 


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

0 comments:

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra