~koleksi VESPA milik ayahku...~



Zaman sekarang jarang sangat kite sume tengok motor VESPA berkeliaran kan?
 ade yang Eli jumpe manusia yang x tahu ape tu motor VESPA [merangkap kawan Eli jugak la]
kesian...kalau nk tahu, motor ni lah yang Eli duk tengok hari2 depan mata dari kecik until now..
 sebab ayah Eli suka sangat ngan motor ni..
 Lagi pun kat rumah memang ade 3 buah  motor VESPA daripada ayah mude2 sampai dia da berkahwin ngan mak Eli..[hehe...mestilah senang ber'dating'
 paling best dengan sikap ayah Eli ni, asal nampak saje barang permainan model motor VESPA,
 dia mesti beli..sampai da banyak da koleksi dia kat rumah..
 biasalah, ayah Eli merupakan 
PENGERUSI KELAB VESPA KLASIK NEGERI MELAKA.
 beliau sendiri yang menubuhkan kelab ini daripada tahun 1990-an..
[ x ingat tahun brape..hehe ]
Eli pun amik lah kesempatan temu-ramah ngan ayah pasal 
koleksi mengumpul permainan model motor VESPA..
 Eli pun cekup lah DSLR Eli sekejap..
 pe lagi, CLICK! CLICK! 
ni hasilnya...
 korang tengok lah....


 MODEL : TAP(1956)



 

MODEL : P150X (1978)



 
MODEL : MESSERSCHMITT 150GS (1961)





MODEL : MESSERSCHMITT 150GS (1961)(GRAY)




MODEL : MP5 PAPERINO (1945)





MODEL : MONTHLERY (1950) 





MODEL : 98CORSA (1947)  




  
MODEL : 160GS (1962) 





 wew! itu jep yang Eli sempat amik picture nya..
Comel x? macam-macam bentuk ade dari zaman ke zaman..
 sume model ada masa sebelum Eli lahir lagi..
begitu 'lagend'nya motor VESPA ni..
okeyh, nnt kesempatan Eli nak snap lagi picture then 
nak share lagi ngan kawan-kawan... :)
 bye..

| Eli |

 


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

5 comments:

arenasaya said...

papa suka mtr ni..nk belis atu..hukhuk

arenasaya said...

papa suka motor vespa..nk satu..hukhuik

bella YOYO said...

Waaaa..to be frank! Vespa adalah kenderaan yang paling comel sekali! hahaha

.::ElixierDeXandra::. said...

arena saya : haah papa pasan x kt umah mama??

bella YOYO : hah! betul3 tu dear.. =)

Anonymous said...

commeeellll je sume.. haha..


nwy, try bce nih

http://says.my/kidd63/captionmeme

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra