~cinta hubungan jarak jauh~



huwaaaaaa..sediyhnyer rase hati ini bile yg disayangi jauh dari mata...
 lom sampai 24jam lagi da mula rase rindu..mulai rase kecamuk dlm hati ini..
 ape nak buat nieyh? hukhukhukhuk...
 ade tips x untuk melegakan rase hati ni?
 TIPS CINTA HUBUNGAN JARAK JAUH
dengar title pon da rase mcm nk sediyh..
 setakat mane jauhlah tuh pasangannye yerp??
 sabar jelahhh....nk tahu tips nye ape?

 1) Usahakanlah utk berjumpa walaupun sekejap
Ya!  kalau boleh selagi kudrat masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah untuk berjumpa dgn pasangan anda yang nun jauh di sana. Dgn berjumpa pasangan anda walaupun seketika akan recharge balik kenikmatan dan keindahan cinta anda berdua. Asal rindu…..jumpa!  rindu….jumpa. (Berjumpa mengikut batas-batas moral dan agama ya!).Kalau da mmg jauh macam Malaysia dengan UK,anda jumpa sajalah dalam dunia maya...YM,Skype ke....blablabla..jnji jumpe!!!


2) Sentiasa mengingatkan diri agar terus setia pada pasangan.
Kebanyakan hubungan cinta jarak jauh tidak kekal adalah disebabkan rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kita asyik berfikir “Ah mesti dia ada pompuan lain kat sane, sia-sia je aku setia!!” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti?” dan ______________(isi tempat kosong..hikhikhik).
Jadi anda harus menarik semangat kesetiaan di dalam hubungan anda dengan membersihkan diri anda dari sebarang ketakutan dan percaya pada diri anda dan juga pasangan.


 3) Beri kejutan kepada pasangan anda
Hubungan yang sudah lama sering bertukar menjadi hubungan yang bosan kerana masing-masing sudah ‘selesa’ dengan perbuatan masing-masing. Kalau dulu bukan main lagi sentiasa senyum dan maintain macho, pakai wangi-wangi, rambut sikat kemas dan macam-macam lagi perkara yang control.
Cara untuk memecah pola hubungan bosan ini adalah untuk meletakkan 'element of surprise' iaitu sebarang kejutan yang bermakna kepada pasangan anda. (Eli tidak menanggung sebarang kejutan yang membawa padah seperti sakit jantung ya! hikhikhik ).Kejutan yang betul akan memberi pasangan anda perasaan terkejut kegembiraan disamping terharu dengan tindakan anda sekaligus mengukuhkan lagi perasaan cintanya kepada anda.

Eli harap anda akan mempraktikkan tips ini walaupun nampak simple,but ianya akan menolong hubungan cinta korang...

 | Eli |


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

2 comments:

thuraya nur said...

mana cari backgound blog? lawa lah :)

.::ElixierDeXandra::. said...

@thuraya nur : eli buat sendiri pkai photoshop dear... :) try cri kt google..kot2 ade yg same.. hikhikhik...

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra