~lepas ni da x bleyh DOWNLOAD FREE lagi kew??~

sediyh nye bile dengar banyak da artikel mengatakan lepas ni da x bleyh nk download free lagi sebab website2 yang tertentu telah di sekat oleh SOPA/PIPA di  Amerika..[sape yang kaki download tahu lah tuh website ape!] SOPA/PIPA lah yg telah menyebabkan gegak gempita terhadap dunia IT amnya, dan penggemar sumber terbuka khususnya. Laman perkongsian fail seperti Megaupload telah pun ditutup, pengasasnya ditangkap dan hartanya disita. Malang sekali bagi sang pengasas yang hanya menunggu masa untuk tindakan mahkamah terhadap beliau.[ kesian gak ].... kalau korang nak tahu website2 lain yang telah turut SOPA/PIPA dah hancurkan, tgok lah list nih :

MegaUpload - Closed.
FileServe - Closing does not sell premium.
FileJungle - Deleting files. Locked in the U.S..
UploadStation - Locked in the U.S..
FileSonic - the news is arbitrary (under FBI investigation).
VideoBB - Closed! would disappear soon.
Uploaded - Banned U.S. and the FBI went after the owners who are gone.
FilePost - Deleting all material (so will leave executables, pdfs, txts)
Videoz - closed and locked in the countries affiliated with the USA.
4shared - Deleting files with copyright and waits in line at the FBI.
MediaFire - Called to testify in the next 90 days and it will open doors pro FBI
Org torrent - could vanish with everything within 30 days "he is under criminal investigation"
Network Share mIRC - awaiting the decision of the case to continue or terminate Torrente everything.
Koshiki - operating 100% Japan will not join the SOUP / PIPA
Shienko Box - 100% working china / korea will not join the SOUP / PIPA
ShareX BR - group UOL / BOL / iG say they will join the SOUP / PIPA

Japan, China and Korea have a say NO to the FBI and that even if laws are passed in the USA will not have any value within the sovereignty of their countries!

hemm....mcm x patot jew website2 ni sume di tutup... sedangkan laman2 LUCAH/PORN plak x disekat mcm ni sekali! ini x adil jugak...! ade kbaikan & ade keburukannya jugak SOPA/PIPA buat mcm nieyh...ape yg Eli nmpak lah, kebaikannya adelah kepada si pemilik mane2 software/application yang dorang bina tuh, xde sape beli, no income masuk,alih2 tengok org ramai da pakai secara FREE~ mcm penat plak cipta software/application tuh!....hehe..keburukannya SOPA/PIPA pulak, da software/application tu mahal sangat! dah tu dengan US Dolar plak..kite yang RM ni da tentu la berganda nk beli nye nnt.tu pon blum tentu sampai! ahaks! so baik download free jer..klik 1 kali da download!!! hahaha...beres!...Eli mengaku lah yang Eli pon kaki download free lah jugak.. mediafire jd sasaran Eli bergantung tok mendownload! warrrghhhh! tp skunk nk download jer ade je x kene! kepada para ANONYMOUS! buat lah 1 tindakan yang sewajarnye..hack ke arah kebaikan xpew kn? [da nama pon hackers,penceroboh, xde nye nk baik!]....hehehe...
 SOPA/PIPA? ape kah itu sebenarnye?? hehe..cian korang dari td Eli duk potpet korang x thu kn...klik sje ni hah klu nk thu sebenarnye <<SOPA/PIPA>> atau korang nk bace artikel psl SOPA/PIPA ni pulak kt sini <<ARTIKEL>>.... so Eli harap akan ade lah 1 website yang akan menggantikan MEGAUPLOAD... kesenangan kite sume para pendownload... :)

| Eli |


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

2 comments:

arenasaya said...

lepas ni mesti ada download nye yg baru..huhuhu

blogtilldrop said...

SOPA Dan PIPA kira kembar lah kot... Entry Terkini Blog2shout: Klik sini..:)

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra