~vector gambar mgunakan Adobe Photoshop~





yey! alhamdulillah... sekian lame Eli menyepi sebenarnye adelah untuk menyiapkan vector mcm gambar Eli kat atas tu... penatnya nak membuatnya, makan masa 2 hari untuk gambar se'simple' ni..
 amacam? okey x vector Eli? ni first time Eli buat mcm gini...
 macam-macam bentuk Eli buat pada asalnya, tapi x menjadi...
 dengan bantuan YOUTUBE & ADOBE PHOTOSHOP CS4, Eli berjaya menghasilkan vector walaupun untuk gambar sendiri... wew! walaupun penat tapi Eli hepi..
 ni Step-Step hasil memula Eli lukisnye.. [ macam haremmmm~]

 [first step]

 [second step]

[lastly]

psssstttt!!! korang nk tengok x gambar sebenar??? ni dia...

[original]

[ first step]

[second step]

 [finally]

 so ape kata korang try pulak buat mcm Eli buat ni..xpe, blajar slow2, nnt terror la... hihihihi..
gud luck dear :)

inspiring idea of the vector from blog : MR.APIT

| Eli |


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

6 comments:

Lyssa Faizureen said...

Wowww . comel lahh .samaaa =]

Hafizzi Aziz said...

haaa..kan dah jadi tue..
first buat dh cantik camnie..
kalo buat tiap2 hari, mesti confirm2 lawa punya..
bagus2..teruskan ye..
dengan ini cikgu bagi 11 bintang! suka tak? hihi..

terbaeekkk entry nie,,

.::ElixierDeXandra::. said...

lyssa :yekew? hihihi maceh dear ;)

apit : suke lah cikgu da bg bintang lbh dr 10..hihihi.... ;)

Mia Azzahra said...

comelnye...bt la kat kte..hee

.::ElixierDeXandra::. said...

boleyh3.....hehehehee

Ain Dzaya said...

woww!!siyes menarik dear! cara buat doodles yg senang!

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra