~LPPKN : Kursus Pra-Perkahwinan 2013~




Doa dan Amalan mendekatkan JODOH

(Oleh:Ustdz Masaji antoro)

• Untuk laki-laki :


رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

ROBBANAA HAB LANAA MIN AZWAAJINAA WA DZURRIYYAATINAA QURROTA A'YUN, WAJ'ALNAA LIL MUTTAQIINA IMAAMAA

"Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami istri-istri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa”. (QS; Alfurqon ayat 74)

• Untuk perempuan :

اللهم ابعث بعلا صالحا لخطبتى وعطف قلبه علي بحق كلامك القديم وبرسولك الكريم بالف الف لاحولا ولا قوة الا بالله العلي العظيم وصلى الله على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه وسلم والحمد لله رب العالمين
Allaahumma ib’ats ba’lan shoolihan likhitbaty wa ‘atthif qolbahuu ‘alayya bi haqqi kalaamikal qodiimi wa rasuulikal kariimi bi alfi alfi Laa haula wa laa Quwwata illa billaahil ‘aliyyil ‘adziimi, wa shollaa allahu ‘alaa sayyidinaa wa ‘alaa aaalihii wa shohbihii, walhamdulillaahi rabbil ‘aalamiin


"Ya Allah kirimkan calon suami sholih untuk meminangku, lembutkan hatinya untukku dengan haq firmanMu yang dahulu dan utusanMu yang mulia dengan berkah sejuata Laa haula wa laa Quwwata illa billahil ‘aliyyil ‘adziimi, shalawat salam semoga tercurah pada baginda Muhammad keluarga dan para sahabatnya, segala puji bagi Allah, Tuhan seru sekalian alam".





DATE : 6/4/2013~7/4/2013

okeyh fine~ td Eli sibuk transfer pic dri Xperi GO to da SATA HDisk~
tjumpa pix mase g kursus pra perkahwinan. . . 
sebulan baru nk masuk entri blog? walawey~~~~
apsal x amik kt Melaka jew?
sbb...... hubby kje KL, so dye suh dtg KL...lagi2 sponsored..sape xmau..alah RM80 jew..
hahahahahaha... mekaceh Mr.F...^_^
Eli amik kursus ni di bangunan tingkat 2 , bangunan LPPKN, berhadapan dengan bangunan pejabat MARA, bersebelahan Hotel Quality.... 
best sangat2 sebab Eli x rase mengantuk pon semasa di beri taklimat / ceramah mengenai alam perkahwinan, mau x nya, pemberi taklimat / ceramah semua buat lawak... mmg BERBALOI beb! RM80 mmg murah ~
macam-macam ilmu yg Eli dapat...
[dah bley kawin x?]

hari pertama, b4 naik ke tgkat 2...

dengan rm80, korang akan dapat buku panduan ini sekali... :)

snap utk hari pertama :)

snap utk hari kedua... balik.. bye!
*buku tu Eli beli dengan penceramah  a.k.a penulis buku "takluk hati pasangan" dengan harga yg murah dari pasaran. dapat signature skli ala-ala artis! aaaaww...~



| Eli |


Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

1 comments:

Anonymous said...

saya pun krusus kat sini juga

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra