~babyFRIZLY : Kandungan 23 minggu~



Alhamdulillah usia kandungan Eli sudah memasuki 23 minggu.. maknanya anak mama ni lagi seminggu je lagi nak genap 6 bulan.. yeeeeeeeee haaaaa! wah tak sabar sabar tunggu tahun depan.. nak tengok permata hati mama papa ni.. mama harap dan berdoa agar anak mama sihat sihat yer.. :)

Sekarang alahan dah hilang since kandungan masuk 4 bulan...dah takde muntah-muntah dan pening-pening.. syukur sesangat..makan minum pun da teratur sampai berat mama sekarang memuncak naik dengan jayanya.. seminggu naik dekat 2 kilo.. haishhh... nurse kat KK pon bising bising dah sampai suruh mama datang ke klinik 2X seminggu untuk cek BP(blood pressure) mama. takutlah suspek mama ade darah tinggi katanya.. alhamdulillah selesai dua minggu mama pergi balik klinik, berat mama katanya normal sudah.. dari mulanya mama mengandung, berat mama 45kg, dan sekarang masuk 23 minggu berat mama sudah 48kg.. nak ikutkan takdelah berat sangat kan? tapi katanya berat mama naik tu mendadak dan sebulan berat mama boleh naik 2kg sahaja...

hummmm..baby da semakin aktif.. selalu je bergerak-gerak dalm perut ni.. kalau nak tidur tu lagi aktif syg mama ni bergerak..biasanya sebelum tidur mama akan bacakan doa tidur..lepastu baca surah al-fatihah dan ayat qursi untuk sayang mama ni.. then barulah mama lena tidur.. haritu mama ada terbaca info, sebelum tidur eloklah kita sedekahkan ayat ayat al quran untuk baby.. moga moga anak mama ni sihat sentiasa.. =)

Jom kita baca perkembangan janin seusia 23 minggu :

click gambar untuk pembesaran :)




Terima Kasih sudi baca entri Eli..sila datang lagi.. (:

0 comments:

 photo footerbwh2015_zps5c8e7c89.png

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ElixierDeXandra